Szamóca konyhája hamarosan

Hamarosan érkezik a Szamóca konyhája mesekönyv! Telis tele csupa finom tej- és tojásmentes receptekkel

 

 

Mentes finomságok érzékeny pocakoknak

 

Sok kisgyermekes szülő szembesül azzal a kihívással, hogy tej- és tojásérzékeny gyermekének olyan mesekönyvet találjon,

amelyben a kicsi igazán magára ismerhet. De mi lenne, ha egy mesekönyv nemcsak szórakoztatna, hanem segítene is az új étrend

megszokásában?

Ebben szeretnék segíteni nektek a  most megjelenő mesekönyvemmel. Ismerjétek meg Szamócát! Ő egy kis manó, aki hasonló

ételérzékenységgel él, mint a  gyermeketek. Vidám, humoros  történetei és az ezekhez kapcsolódó, könnyen  elkészíthető receptek

nemcsak szórakoztatóak, hanem praktikus segítséget is nyújtanak  a mindennapokban. Magam is érintett  vagyok, így pontosan tudom,

milyen  nehézségekkel  járhat az elején az új étrend megszokása. De tudnod kell,  az ételérzékenység nem valami rossz vagy szégyenletes 

dolog, csak egy olyan adottság, amivel együtt kell élni.

Mindig szerettem új ízeket felfedezni, meséket írni és történeteket kitalálni, így szívből  remélem, hogy ez a könyv segít nektek is

könnyebben elfogadni ezt  az élethelyzetet.

Ha szeretnétek egy olyan mesekönyvet, amely nemcsak szórakoztat, hanem segít is a mindennapokban, akkor Szamóca

történetei nektek szólnak!

Vidám mesék, finom falatok, közös élmények - mert az ételérzékenység nem állhat a boldog gyerekkor útjába!

Tarts Szamócával! Keverd ki, süsd meg, és kóstold meg a mesék ízét!

 

Hatalmas öröm számomra, hogy olyan fantasztikus segítőkre találtam, akiknek köszönhetően egy gyönyörűen illusztrált, ínycsiklandó receptekkel fűszerezett mesekönyv születhetett meg. Németh-Hindi Fatima (fatimapanka), a Yama Kitchen szakácskönyv szerzője és a Yama Kitchen YouTube-csatorna háziasszonya különleges tej-, és tojásmentes receptekkel gazdagította a könyvet. Ezeket a finomságokat a gyerekek is könnyen elkészíthetik egy kis szülői segítséggel. A közös sütés-főzés nemcsak remek móka, hanem igazi összekovácsoló élmény is. Szamóca világa Paksi Veronika csodálatos illusztrációinak köszönhetően kelt életre. A vidám, élénk színek, az izgalmas kalandok és a finom falatok garantáltan téged is elvarázsolnak!

Ajánlom

            • a 6-10 éves korosztály számára
            • ételérzékenységgel élő gyermekek és családjuk számára
            • azoknak, akik új alternatívákat keresnek az étkezésükben
            • illetve mindenkinek, aki szereti a meséket, és szívesen kipróbálna új ízeket

Miért?

            • A főszereplő egy izgága, tanulni vágyó manó, akivel a gyerekek könnyen azonosulhatnak
            • A könyv egyszerre mesés és edukatív, ami ebben a korban még nagyon vonzó számukra
            • Az ételérzékenység és a sütés-főzés felfedezése nagyon izgalmas téma lehet számukra
            • A receptek viszonylag egyszerűek. Kis szülői segítséggel el is tudják készíteni.
            •  

 

A gyermekkori ételérzékenység izgalmas megközelítése ez a hiánypótló mesekönyv

 

Egy kedves, szeretnivaló, igazán gyermeki kismanónál a szemünk előtt bontakozik ki a tej- és tojásérzékenység néhány jellegzetes tünete. A konyhában való játékos ténykedés és kóstolgatás után megjelenő panaszok sokak számára lehetnek figyelemfelhívó megfigyelések, hiszen az ételérzékenység bizony többféle szervrendszernél okozhat tüneteket.

A történetek mellett megismerünk olyan tej- és tojásmentes finomságokat, amelyeket a gyerekek kis szülői segítséggel el is tudnak készíteni és könnyen meg is szerethetnek. Mindez arra világít rá, hogy ezek az ételek is éppoly ízletesek és változatosak lehetnek, mint a hagyományosan elkészített változatuk.

S hol játszódhat a történet, ha nem egy mesebeli konyhában, ami a közös sütés-főzés, a családi együttlét örömteli helyszíne, a kreativitás műhelye. Mesebeli, hiszen egy nem hétköznapi főhős jelenik meg benne kismanó képében, ugyanakkor nagyon is valóságos, hiszen bármelyikünk konyhája is lehetne, ahol ezek a történetek játszódnak.

Mind szülőnek, mind pedig gyermeknek tanulságos a könyv. Szülőként azért, mert a mesék úján születik meg a felismerés, hogy az étel és a tünetek megjelenése között milyen szoros összefüggés rejlik. A gyerekek pedig felfedezhetik benne, hogy a tüneteikkel, amelyek félelmetesek számukra, egyáltalán nincsenek egyedül, és hogy milyen könnyűszerrel legyőzhetik őket.

Jöhet egy kis kóstoló?

 

Áfonyás-joghurtos kevert süti