Uncategorized

Vendég a háznál, öröm a háznál

Amikor meglátta Csipcsirip ijedt kis fejét azonnal tudta, hogy valami nincs rendjén.

Csipcsirip elújságolta a hírt, és azonnal indultak is Benő segítségére. A nagy kiabálásra felébredt KisBobó is, aki szintén velük tartott. Mire visszaértek már Gerzsont találták Benő mellett. Ott vigyázott rá. Gyorsan felsegítették, és már vitték is Bagolydoktorhoz. Szépen ágyba fektették, és szép csendesen behúzták az ajtót, hogy nyugodtan tudjon pihenni.

Bagolydoktor körbenézett a szomorú társaságon, és próbálta felvidítani őket.

– No, meglátjátok egy keveset pihen az én kedves Benőm, és mosolygósan lép majd ki az ajtón, mintha semmi sem történt volna.

Nagy volt a csalódottság, már annyira várták, hogy jőjjön Benő. Már hallgatták volna a történteket és cserébe most itt ülhetnek és bámulják egymást.

– Addig is főzök egy kis teát! – ajánlotta fel Katicamama.

– Én meg rakok bele egy kis csodacseppet- tette hozzá Zümimama. – Attól biztosan lábra áll a mi Benőnk! – kacsintott.

Eközben KisBobó belopakodott a szobába. Kicsit megigazgatta Benőn a takarót, hogy szép álma legyen, majd visszaosont. Majd Csipcsirip lopakodott be és megsimogatta a feje búbját. Biztatóan annyi mondott, hogy meglátod, hamarosan rendbe jössz. Nekem is ezt szokta mondani az anyukám, és mindig igaza volt.

Ezután Pillangó is jó gyógyulást kívánt. Mazsi és Csipiszke is belevetette magát a varázslásokba. Elcsenték otthontól a Titkos Gyógyítások könyvet. Mazsi felolvasta  a tennivalókat, Csipiszke pedig szépen követte azokat.

Alig telt egy kis idő, és Bagolydoktorék arra kapták fel a fejüket, hogy Benő kipihenve, mosolygósan áll az ajtóban. Alig akartak hinni a szemüknek.

– Benőkém! – ölelte át meghatottan unokatestvérét. – Benőkém!- ismételte újra.- Hát hogy vagy? Hogy érzed magad?

– Minden a legnagyobb rendben- felelte Benő. – Arra nem igazán emlékszem, hogy hogyan kerültem ide…

– De a történeteidre  azért ugye emlékszel?- vágott közbe Csipcsirip, aki nagyon megijedt, hogy mi lesz így a meséléssel.

– Igen, igen  – nevetett Benő, és vele együtt a többiek.

A kis csapat minden egyes tagja boldog volt, hogy ilyen hamar meggyógyították Benőt…